Mijn naam is Clemens Zijlmans, geboren te Rotterdam, 30 december 1948. Ik heb mijn opleiding voltooid aan de Academie voor Beeldende Kunsten St. Joost te Breda van 1968 tot 1973. Daar ben ik Cum Laude afgestudeerd en kon daardoor mijn studie vervolgen aan de Jan van Eyckacademie te Maastricht. Van 1973 tot en met 1975 ben ik er werkzaam geweest onder leiding van professor K. Sarneel. Sinds 1975 woon en werk ik in Rotterdam.

In 1978 en in 1980 won in de bronzen medaille van de Europaprijs voor Schilderkunst van de stad Oostende. In die periode hield ik veel tentoonstellingen: alleen en in groepsverband. De Noorse regering verleende mij in samenwerking met het toenmalige Ministerie van CRM een reisbeurs voor een verblijf in Noorwegen.

 

Het stileren van de werkelijkheid is het uitgangspunt van mijn werk. Mijn werk is figuratief en strak van vorm, waarbij toegankelijkheid essentieel is. In mijn 'vrije' werk gaat onder deze vorm soms een dromerig gevoel van ironie of tragiek schuil, terwijl de estetische waarde van de afbeelding blijft prevaleren.

 

Veel van mijn werk is in bezit van verzamelaars, bedrijven, instellingen en artotheken. Door mijn manier van werken heb ik veel opdrachten uitgevoerd in het bedrijfsleven. Naast mijn 'vrije' werk en deze opdrachten maak ik portretten in verschillende technieken. In opdracht heb ik meer dan 100 portretten getekend en/of geschilderd. Naast deze werkzaamheden maak ik ontwerpen, die veelal in zeefdrukken worden uitgevoerd. Via het bedrijfsleven en de Gemeente Rotterdam is bovendien veel van mijn werk in het buitenland verspreid.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

| home |
| contact |